портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині 5 шкіл отримали екопазли та контейнери для роздільного збирання сміття

Опубліковано 01 вересня 2020 року, 17:39

Екологічні пазли «Збережи природу» та контейнери для роздільного збирання сміття, які навчатимуть учнів європейському підходу до екологічних проблем, отримали п’ять шкіл, відкритих після капітального ремонту 1 вересня у Красногорівці, Селидовому, Сіверську, Нікольському та Желанному.

Першокласники п’яти шкіл отримали від Донецької облдержадміністрації в подарунок комплект екологічних пазлів «Збережи природу», граючись якими діти навчатимуться робити довкілля чистим. Гра також дозволяє розвивати мовлення, дрібну моторику пальців рук; виховувати культуру поведінки, любов і дбайливе ставлення до природи, позитивні якості характеру. У подальшому планується забезпечити такими іграми всі молодші класи закладів загальної середньої освіти області.

Не менш корисними для шкіл стали отримані контейнери для роздільного збирання сміття. Кожен учень матиме змогу вчитися правильно ставитися до процесу сортування сміття, буде активно долучатися до природоохоронних традицій європейської спільноти.

У межах реалізації Програми поводження з відходами в Донецькій області на 2016-2020 роки та Міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини» на 2020-2025 роки з 1 вересня 2020 року в усіх закладах освіти області заплановано проведення циклу виховних заходів «Відходи розділяй – довкілля зберігай» з адаптації принципів роздільного збирання сміття.