портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині десятеро хворих на COVID-19 підключені до апаратів штучної вентиляції легень

Опубліковано 15 жовтня 2020 року, 16:22

Десятеро мешканців Донецької області , хворих на COVID-19,  підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Олександр Педенко сказав на брифінгу у Краматорську.

З початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіла 6491 особа, з них понад 2000 осіб одужало. Сімдесят вісім випадків коронавірусної хвороби завершилися летально.

«Станом на цю годину близько 400 осіб отримують стаціонарне лікування. У той же час амбулаторно отримують медичну допомогу біля 3000 осіб, серед них - 413 дітей. Стан усіх госпіталізованих оцінюється від середньоважкого до важкого», - сказав  Олександр Педенко.

Під час відповідей на питання журналістів, він зазначив, що при госпіталізації пацієнта з підтвердженим діагнозом коронавірусної хвороби медична допомога надається безкоштовно за рахунок виплат від Національної служби здоров'я України.

Олександр Педенко додав, що якщо мешканці області не будуть дотримуватись карантинних заходів, то коронавірусна хвороба продовжить поширення великими темпами.   

 Також він наголосив, що обласна влада докладає максимум зусиль для того, щоб усі медичні заклади були повністю забезпечені ліками та засобами для лікування COVID-19.

Інші новини за темою