портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині діти-сироти і багатодітні родини отримали квартири та автомобілі

Опубліковано 18 грудня 2018 року, 15:00 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську напередодні дня Святого Миколая голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць вручив автомобілі й будинок багатодітним родинам, та квартири дітям-сиротам.

Ключі від новеньких мікроавтобусів Volksvagen отримали дві родини із Покровська (Олега і Наталі Мицик та Євгена і Олени Кудлай), а також багатодітна сім’я Юрія і Анжеліки Шаменкових із Слов’янського району. Сертифікат на будинок - родина Олександра та Наталії Давидович із Покровська. Усе це придбано завдяки субвенції з обласного бюджету.

Сертифікати на 1-кімнатні квартири отримала 51 дитина-сирота із Слов’янська, Добропілля, Краматорська, Дружківки, Торецька, Покровська, Костянтинівки, Лиману, Слов’янського, Добропільського, Ясинуватського, Бахмутського та Нікольського районів, а також Сіверської, Соледарської та Черкаської ОТГ.

«Ми багато інвестуємо у дітей та молодь. Хочемо, щоб вони залишалися жити на Донеччині й розбудовували цей край. Дякую усім громадам, які також докладають зусиль для забезпечення дітей житлом та підтримують багатодітні родини», - наголосив Олександр Куць.

У цьому році квартири дітям-сиротам купували за кошти двох субвенцій - з державного та обласного бюджетів (а це 45,4 млн грн та 39,5 млн грн відповідно). Державні кошти повністю розподілили на 68 квартир та 13 будинків сімейного типу. Загалом же коштом двох субвенцій (державної та обласної) вже придбали 225 квартир і будинків. До кінця року упорядковане житло отримає щонайменше 235 дітей-сиріт.