портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині обговорили зміни до Перспективного плану формування територій громад

Опубліковано 21 грудня 2019 року, 16:19 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Гродівці відбулася робоча нарада представників департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації з представниками м. Покровськ, м. Мирноград та сільських, селищних рад Покровського району з питання доцільності внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Донецької області, а саме, щодо доцільності внесення змін та створення на території району Удачненської та Рівненської селищних об'єднаних територіальних громад. У нараді також взяла участь директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова.

Під час зустрічі представниками сільських селищних рад були запропоновані зміни до перспективного плану, які були обговорені та будуть найближчим часом вивчені та проаналізовані. Слід відзначити, що за баченням представників органів місцевого самоврядування та громадськості, до складу Удачненської селищної громади повинні увійти Удачненська селищна та Першотравнева та Сергіївська сільські громади. До складу Рівненської громади з адміністративним центром у селищі Новоекономічне, всі сільські, селищні ради які за Перспективним планом повинні увійти до складу Мирноградської громади та Рівненська сільська, яка за Перспективним планом входить до складу Покровської громади. 

«Реформа децентралізації проходить по всій країні, і Донецька область не є виключенням. Всього 8 областей України, у тому числі Донеччина, мали затверджені перспективні плани, які охоплюють 100% території. Ми є одним із лідерів. Але є нові виклики, побажання. Тому з’явилося нове доручення, яке передбачає оновлення перспективного плану, і ми приїхали сюди для того, щоб почути думку місцевого населення, дізнатися про проблеми. Донецька область на відміну від інших областей має складний адміністративно-територіальний устрій – «міст-матрьошок» не має у жодній області. Це результат бурхливого промислового розвитку. Тепер наше завдання полягає в тому, щоб якомога виваженіше, толерантніше, з урахуванням вимог кожного представника сільської та міської громад, зробити перспективний план, який дозволить бути всім майбутнім громадам самодостатніми»,  - наголосила директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Наталія Чукова.

Як підкреслила Наталія Чукова, ця зустріч відбулася за ініціативи Донецької облдержадміністрації. Для обласної влади важливо, щоб всі громади, які пройдуть шлях об’єднання протягом 2020 року, перейшли на прямі міжбюджетні відносини, що дасть можливість отримувати значну фінансову допомогу від держави. До цього ніхто так між собою не розмовляв, всі мали претензії один до одного і не проробляли спільного бачення дій. 

Також вона зазначила, що головний принцип добровільного об’єднання громад – це спроможність. А це не тільки наявність фінансового ресурсу, а й можливість надання послуг, наявність дітей дошкільного віку та інші вимоги.