портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині підбили підсумки конкурсу «Найкращі практики громадського бюджету»

Опубліковано 29 грудня 2020 року, 13:08

Форум «Громадянське суспільство Донеччини» відбувся в онлайн-форматі сьогодні, 29 січня. 

Під час форуму представники Донецької облдержадміністрації, громад та громадських організацій обговорили найкращі практики впровадження громадської ініціативи. Багато уваги було надано бюджету участі – механізму для громадян, за допомогою якого можливо реалізувати свої амбіції в громаді, зробити більш комфортними власні «життєві простори».

«Збройний конфлікт на сході України, епідемія, економічний спад — це ті виклики, з якими нам довелось зіткнутись в останні роки. На ці виклики громадянське суспільство відповіло гнучкістю, взаємодопомогою та солідарністю. Починаючи з 2013 року, українські соціологи спостерігають, що саме громадські організації та волонтерські рухи стали одними з небагатьох інституцій, яким українське суспільство довіряє. Таким чином, саме громадські організації можуть стати тією силою, яка об’єднає суспільство», - наголосила начальник відділу комунікацій з громадськістю Олена Наумова.

Цього року вже втретє було проведено обласний конкурс «Найкращі практики громадського бюджету» у 2020 році. Даний конкурс було започатковано облдержадміністрацією з метою сприяння зростанню громадської активності шляхом популяризації участі громадян у вирішенні питань розподілу коштів місцевих бюджетів та відзначення найкращих практик громадських ініціатив, реалізованих у рамках бюджету громадської участі.

Конкурсною комісією, до складу якої увійшли члени громадської ради при облдержадміністрації, керівник Донецького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» та представники управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, були визначені переможці обласного конкурсу «Найкращі практики громадського бюджету» у 2020 році.

3 місце зайняли: Сіверська міська рада з проєктом «Майданчик моєї мрії», автор проєкту Тетяна Климчук (Організація ігрового простору для дітей. Встановлено дитячий ігровий майданчик з 9 елементів на площі 300 кв.м. Сума витрачених коштів на реалізацію проєкту – 46,3 тис.грн.).

Краматорська міська рада з проєктом «Дитячий майданчик у дворі будинків по вул. Шкільна 2,4; вул. Залізнична 7; вул. Комерційна 3,5», автор проєкту Андрій Толмачов (Створення дитячого ігрового майданчика у дворі 5-ти багатоповерхових будинків. Встановлено комплекс із ігрових споруд, проведено благоустрій території. Сума витрачених коштів на реалізацію проєкту – 197,8 тис.грн.).

2 місце зайняли: Слов’янська міська рада з проєктом «Спортпростір «Ximikdrоm», автор проєкту Юлія Кіщенко (Створення умов для активного відпочинку, проведення дозвілля дітей та молоді. Встановлено обладнання для занять на роліках, скейтах, самокатах в м-ні Хімік. Сума витрачених коштів на реалізацію проєкту – 330,0 тис.грн.).

Бахмутська міська рада з проєктом «Створення позитивного іміджу Бахмутської ОТГ та розвиток YouTube каналу», автор проєкту Світлана Шиманська (Забезпечення створення відеоматеріалів про досягнення та здобутки громади та просування їх на YouTube каналі. Закуплено сучасне обладнання: відеокамеру, відеомонтажну станцію, мікрофон. Навчання юних журналістів, операторів, монтажерів створенню медіа-проєктів. Сума витрачених коштів на реалізацію проєкту – 66,0 тис.грн.).

1 місце зайняла Слов’янська міська рада з проєктом «Містечко Щастя», автор проєкту Людмила Кожухова (Створення майданчика для дітей та молоді в м-ні «Цілинний». Встановлено каруселі, ігрові елементи для дітей молодшого віку, спортивні тренажери, воркаут-комплекс, баскетбольне та футбольне обладнання. Встановлені камери відеоспостереження та прожектори для освітлення території, забезпечено безкоштовний Wi-Fi. Сума витрачених коштів на реалізацію проєкту – 330,0 тис.грн.).