портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині планують відкрити Почесне консульство Латвійської Республіки

Опубліковано 20 лютого 2019 року, 14:55 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 лютого голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зустрівся з представництвом Латвійської Республіки, яка планує відкрити Почесне консульство на Донеччині.

Про це під час зустрічі в Донецькій ОДА сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс.

Олександр Куць зазначив, що в числі кандидатів на посаду почесного консула латвійська сторона розглядає кандидатуру місцевого волонтера, капелана, громадського діяча Олександра Павенкова.

Обговорили питання співпраці українських та латвійських капеланів, гуманітарної підтримки прифронтових територій.

Також порушили питання необхідності відкриття авіасполучення між Донеччиною та Києвом.

«Я готовий працювати над відкриттям авіарейсу зі сходу України до Риги. Нам вже вдалося вирішити це питання щодо Києва, Львова, Одеси. Щоправда, на відкриття рейсу до мирного Львова ми витратили 2 роки», - сказав Юріс Пойканс.

Керівник Донецької обласної ВЦА подякував представникам Латвійської Республіки за підтримку.

«Спільно з військовими опрацьовуємо питання можливості відкриття аеропорту на Донеччині, готуємо спільний наказ щодо цього. Але, на жаль, поки тривають бойові дії міжнародні рейси неможливі, а рейс на Київ відкриємо», – підкреслив Олександр Куць.

Дійшли згоди з паном Пойкансом стосовно необхідності протидії агресивній російській пропаганді. «Я вважаю, що в телевізійному пакеті в Латвії має бути представлений хоча б один український телеканал. Латвійці повинні мати об’єктивну інформацію про події на сході України, а не лише пропаганду, яка надходить з російських ЗМІ», - сказав Юріс Пойканс.

Головний капелан Національних збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш зазначив, що завдяки співпраці українських та латвійських капеланів вдається «будувати мости між військовими». Цього року 16 українських воїнів пройдуть реабілітацію у Латвії – 8 нацгвардійців та 8 військових ЗСУ.

Олександр Куць подякував латвійським друзям за підтримку України.

«Нам важливо знати, що ми не самі тримаємо лінію оборони, захищаючи не лише себе, а й усю Європу від агресивної путінської Росії», – зауважив голова Донецької ОДА.