портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині рятувальники закликали громадян відповідально ставитись до виконання правил пожежної безпеки

Опубліковано 22 січня 2020 року, 14:25 , Державна служба з надзвичайних ситуацій України в Донецькій області

З початку нового 2020 року на Донеччині внаслідок пожеж загинуло 9 осіб. Ця сумна статистика змушує рятувальників ще більш інтенсивно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців регіону щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності. Лише регулярне нагадування важливих правил безпеки та сумлінне ставлення громадян дозволить уникнути травмування та загибелі людей під час надзвичайних ситуацій різного характеру.

Так, 21 січня інспекторським складом 13-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області було проведено профілактичний рейд серед мешканців міста Українськ. Рятувальники поспілкувались з громадянами на тему правил поведінки у разі виявлення потенційно небезпечних предметів, правил пожежної безпеки, а також правил безпеки життєдіяльності. Фахівці ДСНС надали статистику виникнення пожеж у районі та назвали основні причини їх виникнення. Співробітники Служби порятунку закликали мешканців міста ставитись до важливих правил з розумінням та відповідальністю, адже байдуже ставлення до цих правил загрожує життю та здоров’ю оточуючих.

Також рятувальники перевірили чи пам’ятають громадяни номери телефонів екстрених служб та нагадали їх тим, хто розгубився та не зміг згадати. На завершення розмови фахівці Служби порятунку надали кожному співрозмовнику пам’ятки з основними вимогами правил пожежної безпеки та порядком дій у разі виникнення екстрених ситуацій.