портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині СБУ виявила схрон з вогнеметом виробництва РФ і затримала торгівця зброєю

Опубліковано 11 січня 2021 року, 14:52

Служба безпеки України виявила у Донецькій області схованку з військовими засобами ураження.

Зі схрону, закладеного у покинутій приватній будівлі у селищі Карлівка Авдіївського району, правоохоронці вилучили ручний вогнемет МРО-А з термобаричним пострілом ТБГ-7В та пороховим прискорювачем до нього виробництва РФ.

Наразі встановлюється причетність бойовиків незаконних збройних формувань до облаштування місця незаконного зберігання зброї.

Заходи із виявлення та вилучення засобів ураження проводились спільно з Національною поліцією та Головним управлінням Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Також співробітники СБУ викрили мешканця Слов’янська на нелегальному збуті двох гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами до них і понад 600 набоїв калібру 5,45 і 7,62 мм.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Заходи із викриття і затримання фігуранта проводились спільно з Краматорським відділом поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.


Пресслужба ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях