портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині тимчасові кабінети щеплень від COVID-19 будуть створені у 25 медзакладах

Опубліковано 15 лютого 2021 року, 17:05

Тимчасові кабінети щеплень від COVID-19 будуть створені у 25 закладах охорони здоров’я,  які визначені для лікування хворих на коронавірусну хворобу у Донецькій області.   Про це  заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко  повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

 «Сподіваємося, що до кінця лютого вакцина надійде до України. Відповідним наказом МОЗ вона буде розподілена і до Донецької області.  Зберігатися вона буде на обласному складі. З обласного складу вона за допомогою мобільних бригад, які визначені, буде розвозитись до тимчасових кабінетів щеплення, які  будуть створюватися в усіх 25 закладах охорони здоров’я,  які визначені для лікування хворих на COVID-19»,  -  сказав Олександр Педенко.

Нагадаємо, вакцинація від COVID-19 в Україні буде відбуватися добровільно та безоплатно.

У лютому Україна отримає 117 тис. доз мРНК вакцини американського виробництва від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. Вона відразу буде розподілена для вакцинації працівників лікарень, у яких надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Протягом першого півріччя Україна також може отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford у межах COVAX. 

Виокремлено п’ять етапів вакцинації, протягом яких заплановано імунізувати майже все населення України.

Детальніше про вакцинацію від  COVID-19 - за посиланням.  

Інші новини за темою