портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у дев’яти ОТГ з’являться поліцейські офіцери громад

Опубліковано 04 березня 2020 року, 12:33 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Іллінівській, Миколаївській, Черкаській. Лиманській, Соледарській, Олександрівській, Андріївській, Званівській та Шахівській об’єднаних територіальних громадах, а також у Новотроїцькій селищній раді вже найближчим часом буде реалізовано проєкт «Поліцейський офіцер громади», який передбачає появу у населених пунктах поліцейських, які будуть опікуватись виключно потребами мешканців громад. Про початок цього проєкту у Донецькій області повідомив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич під час підписання меморандуму про взаємодію між керівництвом поліції Донеччини та головами об’єднаних територіальних громад.

«Філософією проєкту є те, що офіцер має постійно знаходитись у громаді, знати її мешканців і постійно з ними спілкуватись. Для офіцерів необхідно створити належні умови та дати інструменти для того, щоб він міг максимально компетентно реагувати на всі потреби мешканців громад. Для офіцерів мають бути створені робочі місця, придбаний службовий транспорт, а за потреби – житло. Разом з керівниками громад ми побудуємо систему безпеки, складовими якої стануть офіцери громад, патрульна поліція, системи відеоспостереження тощо», - зазначив Олександр Фацевич.

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін підкреслив важливість реалізації цього проєкту на Донеччині.

«Хочу запевнити, що обласна влада буде підтримувати всіх керівників органів місцевого самоврядування під час реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Ми перші в Україні, хто створив 14 центрів безпеки громадян на території області. Ми піклуємось про безпеку наших громадян, тому продовжимо роботу у цьому напрямку», - заявив Вадим Філашкін.

Під час підписання меморандуму представники поліції Дніпропетровської області презентували власний досвід реалізації програми «Поліцейський офіцер громади». Старший інспектор з ОД ВАП УПД ГУНП у Дніпропетровській області Дарія Полич розповіла про особливості роботи поліцейських у громадах, етапи підготовки офіцерів, переваги роботи у населених пунктах та взаємодію між поліцією, органами місцевого самоврядування та мешканцями громад. Вона зауважила, що на початку впровадження проєкту у Дніпропетровській області лише мала частина громад одразу долучились до його реалізації, але після отримання перших результатів та позитивного досвіду кожна з 61 ОТГ теж впровадили його у життя.