портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині у Всесвітній день прибирання відбулася ЕКОтолока на березі Сіверського Дінця

Опубліковано 19 вересня 2020 року, 12:25

ЕКОтолока «Чистий берег Дінця» відбулась 19 вересня у Святогірську, де учасники акції прибирали берег  річки Сіверський Донець.  Це вже п'ята подібна акція. 

Нині  організаторами заходу виступили Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів, Донецька ОДА  та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Участь у заході взяв заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький. Він наголосив на важливості проведення подібних акцій і розповів про новий проєкт закону про поводження з відходами.  

На прибирання вийшла чимала кількість людей. Школярі, студенти, представники громадських організацій, державних установ та  органів влади,  озброєні пакетами,  очистили від побутового сміття лівий берег річки Сіверський Донець. Загалом прибрали близько 5 км території між мостами Святогірська та Богородичного. 

Цього року акція відбулася із дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки.  Обов’язковою вимогою була наявність захисних масок, рукавичок та врахування соціальної дистанції.