портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині ведеться активна протидія незаконній діяльності у сфері грального бізнесу, торгівлі пальним та нелегальному обігу алкогольних напоїв

Опубліковано 17 лютого 2020 року, 17:47 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

17 лютого в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулась робоча нарада в режимі відеоконференції з питань припинення незаконної діяльності у сфері грального бізнесу, торгівлі пальним та протидії нелегальному обігу алкогольних напоїв.

Участь у заході взяли представники структурних підрозділів Донецької ОДА, Національної поліції, Державної фіскальної служби та інших підрозділів, що відповідають за припинення ведення незаконного бізнесу у Донецькій області.

Під час заходу розглянули питання створення Міжвідомчої регіональної групи щодо посилення боротьби з нелегальним обігом алкогольної продукції, протидії незаконному обігу та роздрібної торгівлі пальним за період з 1 жовтня 2019 року по 17 лютого 2020 року, а також протидії грального бізнесу.

За словами заступника очільника області, правоохоронні органи мають нагадати мешканцям  телефон довіри, куди можна звертатися у разі виявлення незаконної діяльності у сфері грального бізнесу, торгівлі пальним та нелегального обігу алкогольних напоїв.

«Ще раз наголошую на тому, щоб через офіційні джерела та засоби масової інформації були оприлюднені всі телефони гарячої лінії та телефони довіри. Перед нами постає ще одна проблема – це пошук складських приміщень для тимчасового зберігання вилученої алкогольної продукції», – зазначив Вадим Філашкін.

Згідно з результатами перевірок, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на суму близько 100 тис. грн, тобто близько 300 літрів алкогольних напоїв.

Правоохоронцями припинено діяльність 19 АЗС, складено 13 адміністративних протоколів за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення порядку провадження господарської діяльності”, по 10 суб’єктам господарської діяльності застосовані штрафні (фінансові) санкції на суму 843,2 тис. грн, матеріали 4 перевірок надіслано до ГУ ДРС у м. Києві (місце реєстрації суб’єкта господарської діяльності). Очікувана сума фінансових санкцій складає 1589 тис. грн. З незаконного обігу вилучено майже 200 тон паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 4,5 млн грн, вилучено обладнання на суму близько 14 млн грн.

Також викрито та припинено діяльність 9 нелегальних гральних закладів. Виявлено 131 одиницю комп’ютерної техніки на суму понад 620 тис. грн, з яких вилучено (оглянуто слідчим) 82 одиниці грального обладнання на суму понад 400 тис. грн, грошових коштів на суму понад 9 тис. грн.

Повідомляємо, що для прийому повідомлень про факти незаконного обігу алкогольної продукції, незаконної торгівлі пальним та/або поновлення роботи гральних закладів при облдержадміністрації діють телефони «гарячої лінії»       0-800-507-506 або +380(6264)6-02-80.