портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрилась виставка народного мистецтва і побуту Гуцульщини

Опубліковано 19 листопада 2019 року, 17:49 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську у приміщенні Донецького обласного краєзнавчого музею відкрилася пересувна інноваційна виставка Косівського музею народного мистецтва і побуту Гуцульщини. В урочистому заході взяла участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. 

«Нажаль, всі ми переживаємо нелегкі часи. Через бойові дії Україна та Донбас втратили частину інфраструктури, людські життя. Не уникнули цього й головні музеї краю – Донецькій художній та краєзнавчий. Але є і гарна новина. Спільними зусиллями нам вдалося відновити їх роботу у 2016 році й зараз ми бачимо, що ці музейні команди взялися не тільки до створення якісного музейного продукту, але й змогли залучити до співпраці провідні музеї України. Переконана, що сьогоднішня виставка стане одним із кроків, які об’єднують Україну і є прикладом міжрегіональної співпраці», - підкреслила Юлія Костюніна.

Експозиція присвячена традиції народного вбрання сіл східного передмістя Косова 1930-1950-х років. Представлені унікальні світлини з родинних альбомів. Однією з інновацій виставки є представлені якісні копії фрагментів одягу та аксесуарів. Виставка працюватиме з 19 листопада по 6 грудня 2019 року.