портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрили притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Опубліковано 26 листопада 2020 року, 16:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Відкриття притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, відбулося у Мирноградській об’єднаній територіальній громаді 25 листопада.

Заклад, який відкрито з метою створення безпечних умов для осіб, які систематично потерпають від домашнього насильства, розрахований на 10 стаціонарних місць.  

Захід відбувся за участі заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, радника голови Донецької облдержадміністрації Тамари Лук’янчук, голови Мирноградської об’єднаної територіальної громади Олександра Брикалова, фахівця з мобілізації громад Програми ООН з відновлення та розбудови миру Михайла Кареліна, старшої регіональної координаторки Фонду ООН у галузі народонаселення Оксани Андрушків, представників управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації та Донецького центру соціальних служб.

У ході робочої зустрічі заступник голови облдержадміністрації зазначила, що статистика з домашнього насильства у Донецькій області вражає -  протягом 9 місяців 2020 року до суб’єктів, які здійснюють заходи з запобігання домашньому насильству, звернулось 6150 осіб. Це на 59% більше у порівнянні з другим кварталом 2020 року та на 58% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. І йдеться тільки про тих людей, які набралися сміливості звернутися до державних установ.

На цей час в Донецькій області діють 2 притулки у містах Слов’янськ та Маріуполь, 3 денних центри для постраждалих осіб у містах Новогродівка, Слов’янськ, Маріуполь та 15 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

У своєму виступі Юлія Костюніна звернула увагу на те, що створення та відкриття притулку є складовою захисту та підтримки потерпілих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Цей захід демонструє, що спільні дії міжнародних організацій та місцевої влади будують систему рівного доступу до важливих соціальних сервісів для населення.

Ремонтні роботи та придбання обладнання було проведено за допомогою ПРООН з відновлення та розбудови миру, Фонду народонаселення ООН в Україні та Мирноградського міського бюджету.