портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відкрився денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Опубліковано 18 вересня 2020 року, 16:50 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Єдиний у Донецькій області денний центр для осіб, які постраждали від домашнього насильства, відкрився 17 вересня в місті Маріуполь. 

На базі цього центру будуть надавати безоплатну психологічну, юридичну та соціальну допомогу, а також проводити індивідуальні та сімейні консультації. У центр можуть звернутися особи, які постраждали від фізичного, морального насильства та/або насильства за ознакою статі, незалежно від віку.

Відкриття денного центру відбулося за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної, радника голови Донецької облдержадміністрації Тамари Лук’янчук, заступника Маріупольського голови Ксенії Сухової, заступника Представництва Фонду ООН в галузі народонаселення Павла Замостьяна, керівника громадської організації «Рада Жінок Донеччини» Тетяни Ломакіної, спеціалістів управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, представників Фонду ООН в галузі народонаселення та представників міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У ході робочої зустрічі Юлія Костюніна звернула увагу на важливість створення необхідної інфраструктури, до якої можна буде звернутися за отриманням належної допомоги, та збільшення рівня довіри громадян до таких закладів.

Проєкт реалізовано спільно Фондом ООН в галузі народонаселення, Маріупольською міською радою, Маріупольським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та громадською організацією «Рада Жінок Донеччини».

У ході робочої поїздки до Маріуполя заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна відвідала  Лівобережний районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради, центр  соціально-психологічної допомоги для жінок, які постраждали від насильства або жорстокого поводження (притулок), що проводять соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Фінансування діяльності центру забезпечується за рахунок місцевого бюджету, проте для забезпечення потреб населення у психосоціальній підтримці, створення сучасних соціальних сервісів було залучено додаткові інвестиції громадських та міжнародних партнерських організацій.

Поруч з ним розташовані центр підтримки сім’ї та молодіжний центр, у якому надаються психосоціальні послуги, психологічна підтримка сім’ї та дітей (арт-терапія) проводяться навчальні програми з соціальним ефектом, тренінги та навчальні програми для батьків і підлітків, групи взаємодопомоги. Всі послуги центру надаються на безоплатній основі.