портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам’ять 18 бійців 51-ої ОМБр, які загинули у бою під Волновахою сім років тому

Опубліковано 22 травня 2021 року, 15:35

Заходи з вшанування  пам’яті вісімнадцятьох бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які загинули у бою під Волновахою 22 травня 2014 року, відбулись сьогодні у Донецькій області.  

У мітингу-реквієму  біля пам'ятного знаку поблизу с. Благодатне взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівництво Волинської обласної ради,   представники штабу ООС, угруповання національної гвардії України в ОТУ «Схід», військово-цивільної адміністрації м. Волноваха, Волноваської РДА, представники духовенства, громадськість. 

Присутні взяли участь у місцевій акції «Пам’ять, Україну збережи!».  На   символічних прапорах  України вони залишили свої підписи і побажання.

«Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять наших захисників. Вони віддали своє життя, щоб наша країна була незалежною. Одними з перших  встали на захист нашої країни воїни з Волині. На жаль, для 18 з них це був останній бій. Про їх подвиг будуть розповідати в школах. Будемо сподіватись, що найближчим часом ця клята війна закінчиться. Разом переможемо! Слава Україні!», - сказав Вадим Філашкін. 

Заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт зазначив, що місце, де загинули 18 бійців 51-ої окремої механізованої бригади,  «для кожного волинянина є символічним». «Саме звідси прийшла війна на Волинь, саме полум’я цього бою обпекло душу і серце кожного волинянина. Полум’я цього бою дало відчути всім нам, що війна не може бути справою когось, це справа всіх нас. Саме ця битва показала, що Україна була, є і буде, бо є люди-захисники, є люди-герої. Хлопці віддали своє життя, але не відступили», - сказав він. 

Учасники пам’ятного заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв  51-ї ОМБр та поклали квіти  до пам’ятного хреста.

Нагадаємо, що 22 травня 2014 року  на цьому місті загинуло 18 хлопців та було поранено 30 військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади з Волині, які на той час знаходилися на 10-му блок-посту під селищем Благодатним.

На місці трагедії у 2015 році було встановлено Пам’ятний хрест та меморіальну плиту з іменами загиблих.