портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині вшанували пам'ять жертв війни

Опубліковано 22 червня 2020 року, 12:33

Меморіальний захід до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відбувся сьогодні біля пам’ятника «Жертвам фашизму» на Крейдяній горі у Краматорську. 

У заході взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, міський голова Краматорська Андрій Панков, заступник командувача операції Об’єднаних сил, генерал-майор Андрій Ігнатьєв, полковник, заступник командувача операції Об’єднаних сил Євген Коваленко, начальник Краматорського прикордонного загону Анатолій Федорчук. 

Вони хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у Другій світової війни, та поклали квіти до монумента. 

Пам'ятна дата була встановлена Указом Президента України від 17 листопада 2000 року №1245\2000 «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні». Щороку  22 червня українці вшановують світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі –демографічні, які оцінюють у понад 10 мільйонів осіб.