портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На сесії Святогірської міської ради затверджено детальний план території по вулиці Курортна

Опубліковано 29 березня 2019 року, 18:03 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

29 березня відбулось пленарне засідання XХХVІІ сесії Святогірської міської ради 7 скликання, на якому серед інших розглядалось питання про затвердження проекту містобудівної документації «Детальний план території по вулиці Курортна в м. Святогірську».

Нагадаємо, головною метою проекту є створення спеціалізованого спортивного парку з розміщенням спортивних споруд. Замовником розробки детального плану території є Святогiрська міська рада, якій з обласного бюджету надано субвенцію на соціально-економічний розвиток розміром 195 тис. грн. Детальний план території розроблено приватним підприємством «РЕСТРО» на підставі рішення Святогірської міської ради від 18 травня 2018 року №1-ХХІ-7.

Головуючою на сесії була в.о. Святогірського міського голови, секретар міської ради Тетяна Божко. Серед запрошених – начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, в.о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Василь Теклюк, керівник ПП «РЕСТРО» Аркадій Дашевський, начальник відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту і зв’язку, благоустрою, архітектури, містобудування та земельних відносин Святогірської міської ради Анатолій Жденовський.

Доповідачі підкреслили, що проект містобудівної документації «Детальний план території по вулиці Курортна в м. Святогірську» приведено у відповідність до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», який набрав чинності в жовтні 2018 року, і не суперечить Державним будівельним нормам України. Основними завданнями під час реалізації проекту мають стати максимальне збереження існуючої екосистеми (велика кількість зелених насаджень – вікові дуби та інші цінні рослини – зберігаються і не зачіпаються забудовою) та забезпечення для місцевих мешканців доступності до новостворених об’єктів.

Володимир Мицик зауважив, що за умов реалізації проект зі створення спеціалізованого спортивного парку з розміщенням спортивних споруд в Святогірську не тільки принесе прямі зиски для місцевої громади (розвиток інфраструктури, створення нових робочих місць, поповнення місцевого бюджету, розвиток туристичної галузі), а й матиме регіональне та національне значення. Так, зведення комплексу сучасних спортивних об’єктів дозволить цілорічно проводити навчально-тренувальні збори, спортивно-масові заходи обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

За підсумками обговорення 8 депутатів Святогірської міської ради із 12 присутніх на сесії проголосували за затвердження детального плану території по вулиці Курортна в м. Святогірську.



Інші новини за темою