портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

НБУ дає можливість купувати або продавати іноземну валюту завдяки інтернет-банкінгу

Опубліковано 14 квітня 2020 року, 17:41

Не вдається купити іноземну готівку? Не біда. Національний банк уже більше року як дозволив проведення операцій із валютою онлайн. Ви можете купити чи продати валюту за допомогою інтернет-банкінгу вашого банку. Непотрібно бігти до банку чи обмінного пункту.

Неможливість купити долари США та іншу іноземну валюту в касах банків, що спостерігалася останніми тижнями, пов’язана з нестачею валютної готівки в банків через перебої з авіасполученням. Але НБУ працює над вирішенням цієї проблеми.

Національний банк вже забезпечив поставку з-за кордону в Україну валютної готівки в євро та доларах США і з 19 березня щотижня проводить по декілька операцій із продажу готівкової валюти за безготівку. За цей період НБУ продав банкам понад 370 млн дол. США та 42 млн євро. і продовжить забезпечувати банки готівковою іноземною валютою, доки проблема не вирішиться.

Водночас Національний банк закликає українців мінімізувати контакти з готівковою іноземною валютою, адже вона завозиться з-за кордону і через високий попит населення може не встигати проходити 2-тижневий карантин до потрапляння в руки людей. Не варто без нагальної потреби (на витрати в іноземній валюті) купувати валюту, знімати її з банківських вкладів. За потреби, купуйте валюту онлайн через інтернет-банкінг.

Бережіть себе!

З усіх питань звертайтеся на "гарячу" лінію вашого банку. 

Ваше питання не було вирішено? 

Телефонуйте на "гарячу" лінію Національного банку 0 800 505 240 або надсилайте лист на адресу [email protected]


Національний банк України