портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Норвезька рада у справах біженців продовжить роботу з розвитку інфраструктури КПВВ на Донеччині

Опубліковано 13 серпня 2020 року, 12:47

Норвезька рада у справах біженців (NRC) готова продовжувати роботу з розвитку інфраструктури контрольно-пропускних пунктів Донецької області, зокрема із покращення санітарних умов на КПВВ. Питання співпраці були обговорені під час зустрічі представників NRC з керівництвом Донецької облдержадміністрації.

Заступник голови Донецької ОДА Вадим Філашкін подякував представникам організації за підтримку. «Наразі ми розробляємо проєкт із покращення умов перетину лінії розмежування та облаштування на контрольно-пропускних пунктах сервісних центрів та центрів надання адміністративних послуг. Створення належних санітарних умов та комфортних зон відпочинку є одним із пріоритетів у роботі як донорів, так і обласної влади», - підкреслив він.

В свою чергу, в.о. регіонального менеджера NRC в Україні Жанлука Галлі зазначив, що облаштування нових санітарних зон планується реалізувати до кінця поточного року. Проєкт покликаний не лише зробити санітарні зони на КПВВ сучасними, комфортними і безпечними, але й у період пандемії COVID-19 зменшити ризик зараження людей через створення безперешкодного доступу до води та засобів гігієни.

Директор департаменту інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішніх відносин Оксана Головко зауважила, що роботи з облаштування санітарних зон можна буде розпочати одразу після визначення розташування місць сервісних центрів та проведення переговорів з іншими міжнародними організаціями, які надають послуги громадянам України поблизу лінії розмежування.