портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Нових випадків захворювання на коронавірус у Донецькій області не зафіксовано

Опубліковано 20 березня 2020 року, 16:33 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Донецькій області станом на 20 березня не зафіксовано нових випадків захворювання на COVID-19. Про це під час щоденного брифінгу повідомив заступник начальника управління-начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко.

«У Донецькій області підтверджено лише один випадок – це чоловік з Маріуполя, про якого ми повідомляли раніше. В цілому епідеміологічна ситуація залишається контрольованою», - повідомив він.

Також Олександр Педенко закликав людей дотримуватись карантинних заходів та висловив подяку мешканцям Мар’їнського району, які повернулись з відпочинку за кордоном та одразу звернулись до лікарів.

«Мешканці Мар’їнського району вчинили дуже правильно – після повернення додому вони самоізолювались та звернулись до сімейних лікарів, які оглянули їх стан. На щастя, у них не виявлено захворювання на COVID-19. Але те, що вони самі звернулись до медиків та попіклувались про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких, має стати прикладом для усіх, хто повертається з регіонів, уражених коронавірусом», - наголосив Олександр Педенко.

Окремо він повідомив, що, за даними міністерства охорони здоров’я України, у країні зафіксовано 26 випадків захворювання на COVID-19, три з них закінчились летально. У Донецькій області тривають лабораторні дослідження біологічних зразків 7 громадян, які зараз знаходяться на стаціонарному лікуванні.