портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласний захід «ВелоДонеччина» охопив 10 міст від Маріуполя до Краматорська

Опубліковано 17 травня 2021 року, 14:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Триденний  обласний фізкультурно-оздоровчий захід «ВелоДонеччина», присвячений Дню Європи,  завершився 15 травня.

Відстань у понад 250 км з півдня на північ Донецької області із застосуванням найекологічнішого виду транспорту – велосипеду – долали досвідчені спортсмени та аматори, кожен з яких обрав дистанцію по своїх силах.

У парку культури та відпочинку ім. О.С.Пушкіна у Краматорську, де відбувся фініш, учасників велотуру вітали  начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник начальника управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, заступник Краматорського міського голови Андрій Безсонний, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

«Ми дуже раді зустріти в Краматорську учасників велопробігу, який за три дні охопив 10 міст Донецької області. Сподіваюсь, цей захід стане традиційним, а кількість та географія його учасників збільшуватиметься. Марафон «ВелоДонеччина» присвятили Дню Європи, центром якої є наша Батьківщина – Україна. Упевнений, розбудова її щасливого майбутнього покладатиметься саме на таких вольових, сильних духом і тілом людей, які долучилися до сьогоднішнього заходу. Ви – великі молодці, бажаю нових успіхів та перемог усім прихильникам спорту й здорового способу життя», - сказав Володимир Мицик.

Листи Подяки Донецької облдержадміністрації та подарунки від обласного центру «Спорт для всіх» отримали 6 учасників велопробігу, які проїхали всю дистанцію від Маріуполя до Краматорська: Володимир Курський, Дмитро Артюхов, Владислав Назімов, Максим Федєв, Едуард Семікоз та Ігор Немчинов. Окремі відзнаки за допомогу в організації заходу велотуру вручили представникам місцевої влади, громадським організаціям та активістам.

Зазначимо, що в перший день заходу, 13 травня, велосипедистів вітали у Маріуполі та Волновасі, другого дня до марафону приєдналися мешканці Вугледару, Курахового, Селидового, Покровська та Мирнограду, а 15 травня пробіг завітав у Костянтинівку, Дружківку та Краматорськ. Символом єднання громад Донецької області став прапор «Спорт для всіх», на якому свої автографи залишили представники всіх міст-учасників «ВелоДонеччини».

Інші новини за темою