портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Обласною комісією схвалено здійснення адресної виплати для придбання житла Віктору Смирнову

Опубліковано 01 серпня 2019 року, 16:55 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

1 серпня в Донецькій ОДА під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна відбулось чергове засідання обласної комісії з розгляду питань щодо визначення одержувачів адресної виплати для придбання житла.

Нагадаємо, розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 04.03.2019 № 236/5-19 було затверджено Порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам на території Донецької області для придбання житла на умовах співфінансування з місцевих бюджетів міст (міст обласного значення), районів, об’єднаних територіальних громад області обласному бюджету.

Про наявну ситуацію з розглядом питання виконкомами міських рад та райдержадміністрацій доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Так, на засіданні обласної комісії, що відбулось 21 травня, було ухвалено попередній перелік одержувачів адресної виплати для придбання житла, який включає 7 спортсменів та 2 тренерів. Протягом липня комісія розглянула документи, що надійшли від Торецької, Бахмутської міських рад, Покровської районної державної адміністрації, та схвалила здійснення адресної виплати для придбання житла трьом майстрам спорту України міжнародного класу – Наталії Мартюхіній (кікбоксинг WAKO), Леону Білицькому (гирьовий спорт) та Наталі Семеновій (легка атлетика, метання диску).

Цього разу комісія прийняла повний пакет документів від Слов’янської міської ради, метою якого є придбання квартири в Слов’янську для заслуженого майстра спорту з плавання серед спортсменів з вадами зору, Героя України Віктора Смирнова. Зазначену кандидатуру підтримали одноголосно. Розрахункова сума коштів адресної виплати для придбання житла складає 580 295 грн (з них 289 172 грн за рахунок обласного бюджету).

Зазначимо, що в послужному списку Віктора Смирнова – 5 золотих, 1 срібна та 1 бронзова медалі ХII Паралімпійських ігор 2004 року (Афіни), 3 бронзові медалі ХIII Паралімпійських ігор 2008 року (Пекін), 1 золота, 1 срібна та 1 бронзова медалі XIV Паралімпійських ігор 2012 року (Лондон), 1 срібна медаль ХV літніх Паралімпійських ігор 2016 року (Ріо-де-Жанейро), а також численна кількість нагород з чемпіонатів світу та Європи.

«Усі ми пишаємось вихованцем Донеччини Віктором Смирновим – шестиразовим паралімпійським чемпіоном, Героєм України, завдяки перемогам якого про наш регіон та Україну знають далеко за їх межами. Упевнені, багатий на досягнення спортивний шлях Віктора слугуватиме наочним прикладом для нового покоління атлетів, сприятиме вихованню нових чемпіонів. А завданням Донецької обласної державної адміністрації залишатиметься гідна підтримка своїх видатних спортсменів і надання стимулу для молоді», - зазначив Вадим Філашкін.

Усього на здійснення адресних виплат спортсменам та тренерам Донецької області для придбання житла передбачається понад 4 млн грн, з яких 2 млн грн – за рахунок обласного бюджету.