портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць відкрив новітній парк у Маріуполі

Опубліковано 31 травня 2019 року, 20:44 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Голова Донецької ОДА Олександр Куць взяв участь в урочистому відкритті оновленого парку «Веселка» у Маріуполі.
Реконструкція парку тривала понад рік, за взірець для неї взяли план нідерландського королівського парку квітів Кекенгоф.
Маріупольська «Веселка» розбита на зони - спортивну, ігрову, відкриту, зону водойм, лабіринтів, пампасів. Там встановлені нові дизайнерські лавочки, сцена, сучасне освітлення, яскраві ігрові майданчики для дітей, облаштований фонтан, міст і – головне - висаджено понад 200 тисяч квітів.
На реконструкцію першої черги парку з обласного фонду охорони навколишнього середовища виділили 14 млн 217 тисяч гривень. Перетворення парку на одне з найцікавіших місць відпочинку Маріуполя триває, друга черга реконструкції буде профінансована з місцевого бюджету.
За словами Олександра Куця, парк «Веселка» став одним із показників того, що Маріуполь перетворюється на комфортне місто.
"Я приїхав до Маріуполя 4 роки тому, і відтоді сильно прикіпів до міста. Мені приємно бачити, як місто стрімко змінюється у кращий бік", - заявив голова ОДА.
Також очільник області вручив 43 квартири дітям-сиротам у Маріуполі. Усі вони були придбані на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. Квартири упорядковані й гарно відремонтовані.