портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Олександр Куць зустрівся з аташе з питань оборони Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні полковником Урсом Сульсером

Опубліковано 05 лютого 2019 року, 12:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

5 лютого в Донецькій ОДА відбулась зустріч голови Донецької облдержадміністрації Олександра Куця, першого заступника голови ОДА Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів з аташе з питань оборони Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні полковником Урсом Сульсером.

На заході обговорили соціально-економічну та військово-політичну ситуацію в області, функціонування КПВВ, а також ситуацію з ВПО в регіоні.

Олександр Куць зауважив на тому, що залучення міжнародної технічної допомоги є одним із пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку Донецької області.

«Сьогодні найбільш актуальним для області є забезпечення житлом переселенців, допомога населенню, що проживає на лінії зіткнення. Область активно реалізує проекти з відновлення та покращення інфраструктури територій, які звільнені та зазнали пошкоджень в результаті обстрілів та довгострокові проекти перспективного розвитку всієї території регіону. Відбувається підтримка малого та середнього бізнесу, підприємцям надається правова та юридична допомога. Створюються центри надання адмінпослуг, центри безпеки, соціальні офіси. Окрім цього, роботи також ведуться по розмінуванню території області», – підкреслив керівник Донецької обласної ВЦА.

Урс Сульсер висловив глибоке занепокоєння військово-політичною ситуацією в Донецькій області. Він зазначив, що його також дуже вразила відкритість до діалогу та проінформованість українців. Аташе побажав стрімкого розвитку, надійних партнерів та основне – миру в кожному домі.