портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

"Основним пріоритетом для Об'єднаних сил є відновлення інфраструктури та покращення гуманітарної ситуації на Донбасі!" - Командувач Сергій Наєв на засіданні колегії ДонОДА

Опубліковано 25 квітня 2019 року, 15:05

Сьогодні, 25 квітня, у Краматорську відбулося засідання колегії Донецької обласної державної адміністрації, у якому взяв участь Командувач об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Виступаючи перед присутніми, Командувач наголосив, що з початку проведення операції та упродовж року для Об'єднаних сил одним з основних пріоритетів завжди було вирішення гуманітарної питань – відновлення та розбудова зруйнованої під час бойових дій інфраструктури, зокрема – соціальних об’єктів, проведення заходів з очищення територій від вибухонебезпечних предметів, надання всебічної допомоги місцевому населенню, в першу чергу – в населених пунктах, які розташовані вздовж лінії зіткнення.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що піротехнічні підрозділи, включені до складу Об’єднаних сил, щодня в середньому очищають декілька гектарів території та знешкоджують усі виявлені вибухонебезпечні предмети. Лише за місяць очищено ділянок місцевості площею майже 100 гектарів, знищено понад 80 вибухонебезпечних предметів.
Водночас ведеться постійна робота щодо відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок артилерійських обстрілів збройними формуваннями Російської Федерації у населених пунктах, розташованих поблизу лінії зіткнення. Всього за час проведення операції було відновлено 305 пошкоджених будинків в населених пунктах Мар’їнка, Красногорівка, Авдіїївка, Торецьк, Залізне, Золоте-4, Зайцеве, Південне та Курдюмівка.

Окремо генерал-лейтенант Сергій Наєв зупинився на питаннях гуманітарної допомоги.

– Зокрема, в рамках стратегічної ініціативи Командувача об'єднаних сил "Допомога Схід", лише у квітні поточного року в Новолуганській школі Бахмутського району, розташованої в безпосередній близькості від лінії зіткнення, учні отримали сучасний одяг для молоді. А в місті Красногорівка вихованці дитячого садочка отримали нові іграшки та розвиваючі ігрові набори – розповів генерал Сергій Наєв.

На завершення виступу Командувач об'єднаних сил одним з основних завдань на найближчий період визначив проведення дефектування проблемних ділянок систем газо- і водопостачання з метою попередження та недопущення проривів, виникнення надзвичайних ситуацій та закликав присутніх на засіданні керівників обласної та районних військово-цивільних адміністрацій до подальшої плідної співпраці.

Рухаємось далі!

Ми Об'єднані та сильні!

Слава Україні!

За інформацією Операції Об'єднаних сил