портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко оглянув хід реконструкції Саду Бернацького

Опубліковано 15 січня 2020 року, 18:20

Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко та його заступник Денис Клюшников провели виїзну нараду з питань виконання робіт з реконструкції Саду Бернацького, укріплення берегів та розчистки русел річок в районі парку. Разом з директором департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергієм Натрусом та представниками підрядних організацій вони оглянули хід виконання будівельних робіт.

На ділянці першого пускового комплексу II-ї черги реконструкції та озеленення парку виконано 55 % об’єму всіх робіт, а завершення заплановано на кінець травня  2020 року. З коригуванням проєктних рішень та зменшенням загальної вартості робіт, залишилось виконати планування території, провести кабельні мережі, встановити трансформаторну підстанцію КТП, прокласти питний водопровід та напірну каналізацію.

У Саду Бернацького заплановані висаджування дерев та багаторічних чагарників, влаштування насосної станції з основним та резервним насосом, влаштування мережі автоматичного поливу. На це у 2020 році передбачено виділити 21,2 млн.грн. За результатами відкритих торгів 16.12.2019 визначений переможець, а  27.12.2019  департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації укладено договір по виконанню робіт по об’єкту.

Будівельні роботи по укріпленню берегів та розчистки русел р. 2-га Біленька в м. Краматорськ виконано на 38%. В ході виконання робіт виникла необхідність у коригуванні проєктно-кошторисної документації та проходженні процедури з оцінки впливу на довкілля, у зв’язку з чим 30.09.2019 роботи на об’єкті призупинено. Роботи по укріпленню берегів та розчистки русел р. Казенний Торець в районі Саду Бернацького завершені на 55%.

 «Ми плануємо завершити всі роботи до кінця травня 2020 року. Буде зроблено  озеленення та повністю завершено третій пусковий комплекс. Вартість  робіт на сьогодні складає 74 мільйони гривень», - наголосив директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Натрус.  

Оглянувши всі ділянки території парку культури та відпочинку, голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко доручив Краматорській міській раді спільно з департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації переглянути ПКД щодо 1-го та 2- го пускових комплексів та надати пропозиції голові облдержадміністрації щодо подальшої  реалізації даного проекту.