портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко взяв участь у робочій нараді силових структур Донецької області

Опубліковано 24 червня 2020 року, 16:35

Усі органи державної влади та місцевого самоврядування на Донеччині чітко взаємодіють між собою, сприяючи фіксуванню і розслідуванню злочинів, які Російська Федерація здійснює на території області. Про це голова Донецької облдержадміністрації,  керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко сказав під час робочої наради силових структур Донецької області. 

Нарада відбулася 24 червня у Маріуполі під головуванням генерального прокурора України Ірини Венедіктової.   Участь у нараді взяли також командувач операцією Об’єднаних сил Володимир Кравченко, заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, прокурор Донецької області Євген Білоусов, начальник ГУ НП в Донецькій області Микола Семенишин, представники Державного бюро розслідувань, Служби безпеки та Офісу генпрокурора, що опікуються розслідуванням злочинів, пов’язаних із російською збройною агресією проти України.

Заслухавши звіти представників відомств, голова Донецької ОДА Павло Кириленко підкреслив, що на Донеччині усі органи влади та правоохоронні органи чітко взаємодіють між собою, злагоджено фіксуючи усі злочини, які Російська Федерація здійснює на території області. 

Загалом на червень 2020 року в Донецькій області розслідуються 6032 справи щодо обстрілів з боку незаконних збройних формувань, 1038 справ -  щодо правопорушень проти національної безпеки, громадської безпеки і безпеки миру та 129 справ -  щодо порушення законів та звичаїв ведення війни. Усі матеріали, зібрані в рамках цих проваджень, стануть важливими документами для доведення злочинів Російської Федерації  у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.