портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко взяв участь у засіданні Ради «Програми ООН з відновлення та розбудови миру», яке відбулося у Києві

Опубліковано 17 лютого 2020 року, 12:18 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко днями взяв участь у засіданні Ради «Програми ООН з відновлення та розбудови миру (ПВРМ)», яке відбулося у Києві.

ПВМР - це об’єднуюча програмна основа для 12 проєктів, що фінансуються 12 міжнародними партнерами на територіях, які постраждали внаслідок російської збройної агресії проти України. Загальний бюджет програми - 80 млн доларів США.

Він подякував міжнародним партнерам за те, що, реалізуючи свої проєкти, вони координують дії з представниками місцевої влади, зокрема, Донецькою обласною державною адміністрацією. І це партнерство, яке склалося протягом років, дає вагомі результати.

«Приємно відзначити, що останнім часом проєкти здебільшого спрямовані не лише на вирішення гострих гуманітарних потреб, а все більше - на розвиток, на розбудову міцного фундаменту для самостійного поступу громад. Так, звичайно, ще досі актуальною для нас є потреба відновлення будинків, зруйнованих під час активних бойових дій; забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Але все більше уваги ми разом з міжнародними організаціями приділяємо розвитку малого і середнього бізнесу, підтримуємо інновації, розвиваємо ІТ-освіту тощо», – зазначив очільник області.

Він також додав, що завдяки підтримці ПРООН розроблено Стратегію розвитку Донецької області до 2027 року. 

«Ми маємо спільне розуміння необхідності системного та комплексного вирішення питання водопостачання. Сподіваємося й на підтримку міжнародних організацій у реалізації нашого стратегічного плану створення медицини ІІІ рівня, а також у справі формування мирного позитивного іміджу регіону. Досвід співпраці з міжнародними організаціями в рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру не дає приводів сумніватися у тому, що наші спільні скоординовані дії будуть успішними та ефективними і у майбутньому», – зазначив голова Донецької ОДА.