портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Павло Кириленко закликав мешканців області дотримуватись умов карантину

Опубліковано 23 квітня 2020 року, 17:35 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про обмеження відвідування кладовищ, контроль за дотриманням обмежень та про дотримання умов карантину в області говорили сьогодні на брифінгу із головою Донецької облдержадміністрації Павлом Кириленком, начальником Головного управління національної поліції в Донецькій області Миколою Семенишиним та заступником начальника управління-начальником відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони  здоров’я Олександром Педенком.

Очільник області подякував тим громадянам, які дотримуються умов карантину.

«По-перше, хочу подякувати тим мешканцям області, які дотримуються умов карантину та наших рекомендацій, залишаючись вдома на Великодні свята. Головне – обмежити велике скупчення людей, щоб не допустити поширення вірусу. Це, без перебільшення, життєво необхідно. Велике здивування і нерозуміння, у мене особисто, викликають випадки щодо порушень карантинних заходів з боку окремих релігійних організацій. Хоч у нас в області таких випадків було зафіксовано небагато – всього 4 випадки з 275, де були проведені служби. Ці порушення мали резонанс та чітку реакцію правоохоронних органів», – зазначив Павло Кириленко.

Щодо випадку у Святогірській лаврі, то голова ОДА додав, що це були люди переважно одного кола – священнослужителі, переселенці з тимчасово окупованої територій, які живуть на території лаври, жителі Святогірська, які постійно відвідують церковні служби. Павло Кириленко підкреслив, що масового паломництва, а тим більш з інших регіонів, не було через те, що в області ще до Великодніх свят був запроваджений режим «червоний» – обмеження в’їзду в область та виїзду з неї.

Особливу увагу він зосередив на подіях наступного тижня та звернувся до громадян із проханням та рекомендацією залишатися вдома.

«Всім вже відомо, що карантин в Україні  продовжено до 11 травня. Пік захворюваності аналітики та медики прогнозують на 3-8 травня 2020 року. Дуже хочу, щоб усі зрозуміли, що ми не нагнітаємо ситуацію і не перебільшуємо небезпеку. Залишатися вдома та уникати скупчень – це не просто прохання до громадян, це – гостра потреба і чи не єдина можливість стримати розповсюдження вірусу. Незабаром почнуться поминальні дні, коли люди масово відвідують могили померлих родичів. Але цього року пандемія вносить свої корективи. Відвідування цвинтарів у поминальні дні заборонене! Дозволені лише церемонії поховання, які мають бути проведенні з дотриманням суворих правил – у захисних масках з дотриманням соціальної дистанції у присутності не більше 10 осіб. Карантин не триватиме вічно. Життя продовжується. І щоб ми з вами мали можливість повернутись до його звичного ритму, необхідно дотримуватись простих рекомендацій. Залишайтеся вдома, мийте руки, дбайте про своє здоров’я та про здоров’я своїх близьких. Зберігайте спокій та використовуйте карантин з користю. Візьміться за домашні справи, які завжди відкладали на потім», – зазначив Павло Кириленко.