портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Підприємці та влада Донеччини взяли участь у конференції «Малий та середній бізнес – як ефективна складова сталого розвитку економіки України»

Опубліковано 03 грудня 2020 року, 11:10

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко взяв участь у роботі щорічної Національної практичної конференції «Малий та середній бізнес – як ефективна складова сталого розвитку економіки України».

Організатором конференції виступила Донецька торгово-промислова палата, участь у роботі взяли представники регіональних та національних органів державної влади, міністерств та профільних відомств, підприємці малого і середнього бізнесу, регіональні торгово-промислові палати, бізнес-асоціації і громадські організації, представники міжнародних організацій.

На початку роботи конференції до присутніх звернувся Павло Кириленко.

«Надзвичайно актуальним є формування нової економіки, яка спирається на розвиток  малого і середнього бізнесу. Саме малі та середні підприємства створюють додаткові можливості для зайнятості населення, дозволяють вирішувати соціальні питання, що особливо важливо для новостворених територіальних громад, які тільки формують засади власної фінансової спроможності та економічного зростання. Користуючись нагодою, хочу подякувати нашим підприємцям за їх активну громадянську позицію та високу соціальну відповідальність. Адже перед викликами, які у цьому році постали і перед владою, і перед бізнесом, ви не стояли осторонь. Багато хто з вас активно долучився та допомагав подолати ці виклики: ви шили захисні костюми для медичних працівників, виготовляли медичні маски, щитки, дезінфікуючи засоби», - наголосив очільник області.

Павло Кириленко також підкреслив, що Донецька область має значний потенціал для розвитку малого та середнього бізнесу, і обласна влада реалізує низку програм для підтримки підприємців.

Президент Донецької торгово-промислової палати, голова Регіональної ради підприємців в Донецькій області Максим Ануфрієв зазначив, що конференція стане майданчиком для обміну досвідом, ефективним інструментом зміцнення існуючих і встановлення нових взаємовигідних зв’язків та ділових контактів.

Протягом конференції були визначені пріоритетні напрямки підтримки та розвитку малого і середнього бізнесу для активізації його участі в процесі оновлення економіки Донецької області. Так, були обговорені питання аналізу наявних проблем, визначення інструментів державної та міжнародної підтримки бізнесу, сприяння залученню інвестицій у регіоні та інші важливі питання розвитку підприємництва у Донецькій області.