портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Подача води на Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку і Торецьк невздовзі нормалізується

Опубліковано 22 липня 2020 року, 19:32

Аварію на Другому Донецькому водогоні усунено, невздовзі нормалізується водопостачання міст Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

«Почалося відновлення гідравлічної системи на ділянці від 2-го до 3-го підйому Другого Донецького водогону (ДДВ). Станом на 17-ту годину ділянка заповнилася до робочого тиску.  Невдовзі розпочнеться заповнення водоводів до Костянтинівки та 4-го підйому ДДВ і нормалізується подача води на міста Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк», - написав очільник області.

Він нагадав, що  сьогодні відбулося зменшення подачі води по каналу Сіверський Донець-Донбас та Другому Донецькому водогону.  Як наслідок - часткове обмеження водопостачання до Костянтинівки, Дружківки, Торецька, Покровська, Часів Яру, Мирнограда, Добропілля, Волновахи та Маріуполя.

До таких наслідків призвели дві аварії:   порив на магістральному водогоні діаметром 1400 мм поблизу Слов'янська та  пошкодження внаслідок обстрілу трубопроводу діаметром 2300 мм та 2100 мм від насосної станції третього підйому в районі Торецька, у сірій зоні.

На Другому Донецькому водогоні проблему усунули. На проведення ремонтних робіт на пошкоджених ділянках каналу Сіверський Донець-Донбас в районі населеного пункту Шуми поблизу Торецька отримали дозвіл і підтвердження режиму тиші від завтрашнього дня до 31 липня.

Ремонтні бригади компанії "Вода Донбасу" завтра мають приступити до роботи.