портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Податковою міліцією Донеччини упереджено незаконне відшкодування ПДВ на 84 млн гривень

Опубліковано 14 листопада 2018 року, 11:50 , ГУ ДФС у Донецькій області

Податкова міліція ГУ ДФС у Донецькій області професійно продовжує перешкоджати прихильникам шахрайських скруток та схем з метою незаконного відшкодування податку на додану вартість.

Так, з початку року податковою міліцією розпочато 3 кримінальні провадження, пов’язаних з незаконним відшкодуванням та несплатою ПДВ до Державного бюджету України, на суму збитків 84 млн гривень.

Крім того, за матеріалами податкової міліції Донеччини за 10 місяців поточного року зареєстровано 14 кримінальних проваджень щодо  викриття кількох кримінальних схем з ухилення від сплати ПДВ, в результаті яких бюджет недоотримав близько 64,5 млн гривень.

Понесені збитки держбюджету шляхом незаконного відшкодування ПДВ зводять нанівець усі зусилля щодо досягнення фінансової стабільності в країні. Тож надзвичайно важливою в такій ситуації є скоординована спільна діяльність усіх органів державної влади, спрямована на боротьбу з цим негативним явищем.

При цьому принципово важливим є не тільки сам факт притягнення конкретних осіб до кримінальної відповідальності, а й процес виховання у платників податків поваги до закону та спонукання недобросовісних бізнесменів своєчасно і в повному обсязі виконувати податкові зобов'язання, не зазіхаючи на кошти держбюджету. Активна робота в цьому напрямі триває.