портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представництво ЮНІСЕФ в Україні та Донецька ОДА домовилися про подальшу спільну роботу по ряду напрямків

Опубліковано 10 березня 2021 року, 11:54

Поліпшення водозабезпечення Донецької області; призначення керівників у новостворених ВЦА; забезпечення прав дітей, які проживають у сірій зоні, на безпечну якісну освіту; підсумки співпраці у 2020-му та плани на рік 2021-й  -  такі теми обговорили голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко,  голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні пані Лотта Сільвандер та керівник  офісів Фонду на сході України пан  Раміз  Бехбудов.

 Від початку російської збройної агресії ЮНІСЕФ надає допомогу Україні й Донеччині зокрема, забезпечуючи гуманітарні потреби дітей, підтримує область у справі поліпшення якості води. Дитячий фонд ООН не стоїть осторонь і тих потреб області, які виникли внаслідок пандемії COVID-19. У минулому році до медичних закладів Донеччини було передано понад 76 кисневих концентраторів, 1 000 пульсоксиметрів, понад 5 000 комплектів засобів індивідуального захисту, 65 одиниць комп’ютерної техніки, а також інших матеріалів та обладнання. І буквально вчора було передано ще 4 кисневі концентратори для перинатального центру Краматорська.  

«Дійсно продуктивна робота на Донеччині», - так охарактеризувала пані Сільвандер співпрацю ЮНІСЕФ з Донецькою ОДА та реакцію облдержадміністрації на виклики, які з’являються внаслідок пандемії, зокрема, в освіті, медицині тощо. 

«Донецька обласна адміністрація оперативно та вправно впровадила систему дистанційної освіти для дітей. Крім того, ми маємо спільне з вами розуміння, як забезпечити безпечне середовище для дітей. Як поліпшити роботу в частині профілактики і протидії домашньому насильству. І я вам обіцяю від імені ЮНІСЕФ, що і кисневі концентратори, які ми поставили на Донеччину, далеко не останні», - сказала вона.

Говорячи про освіту у прифронтовій зоні, голова Донецької облдержадміністрації поінформував пані Сільвандер, що відновлюються школи по усій Донеччині, у тому числі й у населених пунктах, наближених до лінії розмежування, -  Желанному, Красногорівці, Авдіївці тощо. Крім того, минулого року було виділено з обласного бюджету 2,4 млн грн, що дозволило значно поліпшити ситуацію із наданням інтернет-послуг у освітніх закладах прифронтових територій – Торецьку, Авдіївці, Миронівському, Новолуганському та інших населених пунктах.       

Що стосується поліпшення водопостачання, то, за словами Раміза Бехбудова, минулого року ЮНІСЕФ спрямував близько 62 млн гривень у проєкти, пов’язані з водозабезпеченням і гігієною на Донеччині. У цьому році ця цифра виросте до 102 млн грн.