портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Представники Донеччини взяли участь у VII Центpально-Укpаїнському музейно-туpистичному фестивалі

Опубліковано 22 квітня 2019 року, 17:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

20 квітня у Кропивницькому завершився VII Центpально-Укpаїнський музейно-туpистичний фестиваль, у якому взяли участь представники семи регіонів України, у тому числі й Донеччини, які демонстрували свою туристичну привабливість.

Туристичні переваги Донецького регіону презентували представники Донецького обласного навчально-методичного центру культури та департамент інформаційної та внутрішньої політики ДонОДА.

У перший день учасники фестивалю відвідали Кіровоградський академічний обласний музично-драматичний театру ім. М. Л. Кропивницького, побували на презентації Заповідника-музею І. К. Тобілевича (Карпенка-Карого) "Хутір Надія" у с. Миколаївка Кіровоградського району. Яскравою презентацією розвитку «зеленого туризму» для гостей фестивалю стало відвідування сільської садиби «На Гачок». Таку садибу створив місцевий підприємець, і тепер гості та мешканці міста мають можливість відпочивати у  екологічно-чистій місцевості з комфортабельними будинками в традиційному українському стилі, рибалити,  прогулюватись  на човнах та верхи на конях. Також тут проводять цікаві екскурсії та заходи з нагоди традиційних календарних святах.

 

Під час візиту учасники фестивалю також відвідали експозиції міжрегіональної туристичної виставки "Кіровоградщина запрошує-2019", відвідали Дендропарк та дивились показові виступи вихованців туристських гуртків комунального закладу "Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді".

 

Окрім культурних заходів та виставок, в рамках фестивалю пройшов круглий стіл «Розвиток регіональних туристичних дестинацій», під час якого представники влади та бізнесу регіонів обговорювали пріоритетні напрямки розвитку та популяризації туристичних потенціалів своїх областей задля створення належних умов для туризму всередині країни. За результатами круглого столу були напрацьовані  шляхи взаємодії облдержадміністрацій задля обміну презентаційними матеріалами та їх демонстрації на місцевих телеканалах. Також були висунуті пропозиції щодо створення туристично-інформаційних центрів, які мають у регіонах об’єднувати зусилля місцевої влади, туроператорів та керівників туристично привабливих об’єктів у популяризації місцевого туризму.