портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент України взяв участь у відкритті обласного діагностичного центру у Слов’янську

Опубліковано 23 жовтня 2020 року, 13:57

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті після реконструкції  обласного діагностичного центру у Слов’янську, який має стати найпотужнішим на півночі Донеччини. 

Діагностичний центр розміщено у будівлі колишньої залізничної лікарні, яку було повністю реконструйовано.   Приміщення максимально адаптовані до потреб маломобільних груп населення та людей з вадами зору. Запуск центру значно підвищить  якість надання діагностичних послуг мешканцям Донецької області, шляхом виконання вузькоспеціалізованих та високотехнологічних досліджень.

Загальна вартість будівництва й закупівлі обладнання становить понад 330 млн грн.

Володимир Зеленський оглянув нові кабінети МРТ та КТ, відділення діагностичної ендоскопії та відділення інтервенційної хірургії для проведення лікування протягом однієї доби.

У центрі передбачена максимальна комп’ютеризація з використанням Медичної інформаційної системи та електронної черги з можливістю бронювання черги онлайн.

Володимир Зеленський під час спілкування з працівниками діагностичного центру зазначив, що наявність висококваліфікованих лікарів і сучасного обладнання – запорука надання якісної медичної допомоги.

Президенту також презентували план будівництва обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську. Вона має стати флагманським медичним проєктом з будівництва п'яти медичних містечок по всій країні. Така медустанова у Краматорську зможе забезпечити якісною високоспеціалізованою медичною допомогою понад 2,5 млн мешканців Донеччини, Луганщини та Харківщини.

Проєкт передбачає створення у складі лікарні потужного консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням із впровадженням методів експрес-діагностики найбільш поширених хвороб. Консультативне відділення розраховане на 600 відвідувань за зміну. Стаціонарну допомогу планують надавати у найрізноманітніших відділеннях.

Вартість першої черги будівництва становить 5,9 млрд грн, загальний кошторис – 8 млрд грн. Почати спорудження планують у першому кварталі 2021 року за наявності відповідного фінансування.

Глава держави запевнив, що фінансування буде забезпечене. «У нас є завдання – зробити п'ять медичних містечок по Україні. Ми їх зробимо», – наголосив Володимир Зеленський.

При цьому Президент акцентував увагу на необхідності пошуку й позабюджетних шляхів фінансування для будівництва всього містечка водночас, а не поступово, чергами протягом кількох років.