портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Президент Володимир Зеленський: «Сьогодні ми вклоняємося кожному, хто повернув Слов'янськ, повернув Краматорськ до України»

Опубліковано 05 липня 2020 року, 10:33

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Військово-Морських сил Збройних сил України та шостою річницею звільнення Краматорська, Слов'янська та інших міст півночі Донеччини.  

«Сьогодні у нас подвійне свято, адже крім дня ВМС ми відзначаємо шосту річницю звільнення Слов'янська та Краматорська. Шість років тому усією країною ми допомагали нашому війську, з тривогою в серці і молитвою в душі чекали радісних новин зі Сходу. Сьогодні ми вклоняємося кожному, хто повернув Слов'янськ, повернув Краматорськ  до України», - сказав голова держави на урочистостях з нагоди Дня Військово-Морських сил Збройних сил України в Одесі під час телемосту з  Донеччиною. 

Нагадаємо, що сьогодні виповнюється шість років  з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини -  Слов'янськ та Краматорськ. Звільнення відбулося після майже трьох місяців бойових дій. 5 липня 2014 року у цих містах знову замайоріли українські прапори.

З приходом українських військових Слов'янськ та Краматорськ повернулися  до мирного життя.  Наразі північ Донеччини розвивається як справжній український  регіон.