портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ранкове зведення від штабу Операції об'єднаних сил

Опубліковано 01 вересня 2020 року, 08:40 , Операція Об'єднаних сил

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 01 вересня 2020 року

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою нашими воїнами. Дотримуючись повного і всеосяжного режиму припинення вогню військовослужбовці Збройних Сил України та інших складових сил оборони продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням.

Минулої доби, 31 серпня, у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 2 факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, провокацію зі стрілецької зброї відмічено на ділянці фронту поблизу Водяного. Крім того, неприцільні постріли з підствольного гранатомету зафіксовано поблизу Авдіївки. Ці вогневі провокації противника не несли загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат, внаслідок ворожих пострілів, не було.

Від початку поточної доби, 01 вересня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил, дотримуючись умов припинення вогню, перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які зміни оперативної обстановки та підступні дії противника.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

Варто зауважити, що у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні, за рішенням Командувача об’єднаних сил з першого вересня посилено заходи із профілактики поширення COVID-19. Стосуються вони як військових, так і цивільних громадян, котрі проживають чи планують перебувати на території Донецької та Луганської областей. Контролюватиметься обов’язкове використання засобів індивідуального захисту та дотримання соціальної дистанції. А також, виконання, в умовах карантину, правил пасажирських перевезень на автостанціях, залізничних вокзалах, зупинках громадського транспорту.

В умовах карантинних обмежень функціонуватимуть і контрольні пункти в'їзду/виїзду, які від сьогодні, 1 вересня, перейшли на осінній режим роботи. Відтепер перетин лінії розмежування здійснюється у період з 07.00 до 18.30.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами.

Слава Україні!

Пресцентр штабу операції Об’єднаних сил