портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рішення щодо термінів проведення канікул у зв’язку з посиленням карантинних обмежень 8-24 січня приймають заклади освіти

Опубліковано 16 грудня 2020 року, 17:07

Заклади загальної середньої освіти у Донецькій області зможуть оголосити  канікули на період карантинних обмежень 8-24 січня 2021 року.  Такі рекомендації  надало Міністерство освіти і науки України.

Нагадаємо, що через посилення протиепідемічних заходів учням буде заборонено відвідувати школи у цей період. 

«Рішення щодо термінів проведення канікул приймаються педагогічною радою, тобто самим закладом освіти. Фактично ці канікули починалися з 24-25  грудня і тривали до 8 січня. Ми провели моніторинг і маємо картину по області, де і з якого числа будуть проводитися канікули, враховуючи сьогоднішню ситуацію», -  повідомила директор департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева на брифінгу у Краматорську сьогодні, 16 грудня.

Вона нагадала, що частина канікул була використана школами восени.  

«З 21 грудня піде на канікули Маріуполь.  Вони вирішили таким чином, бо там є захворюваність серед вчителів, серед вихователів.  Потім вони вийдуть з канікул і будуть заходити на дистанційне навчання.   Решта міст, районів та територіальних громад передивилися терміни. Фактично 15 територіальних одиниць – це Бахмутський район, Покровський,  Іллінівська ОТГ тощо, розпочнуть канікули з 7, 8, 11 січня.  Таким чином вони час до 24 січня будуть знаходитися на канікулах, до 7-8 січня вони відпрацюють навчальний матеріал і далі будуть бачити, яким чином після 24 січня будуть виходити у освітній процес», -  сказала Тетяна Сідашева.

Ще низка закладів освіти на Донеччині підуть на канікули з 24 або 28 грудня, а після 10 січня - на дистанційне навчання.

Інші новини за темою