портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Робоча зустріч з питань трансформації психоневрологічних інтернатів системи соціального захисту населення області

Опубліковано 18 грудня 2018 року, 11:58 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

13 грудня 2018 року представниками Департаменту соціального захисту населення області спільно з директором Слов’янського психоневрологічного інтернату було прийнято участь в робочій зустрічі з трансформації психоневрологічних інтернатів, яка відбулась в м. Київ. 

Слід зазначити, що на виконання Указу Президента України від 13.12.2016 № 553/2016 «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю», а також Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.04.2017 № 275-р, щодо забезпечення реформування психоневрологічних інтернатних установ з урахуванням міжнародного досвіду та розвитку соціальних послуг за місцем проживання їх отримувачів, Міністерство соціальної політики України спільно з Міжнародним фондом «Права людини в галузі психічного здоров’я – Федерація Глобальна ініціатива  в психіатрії» (далі – Фонд), відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю від 12.11.2018 розпочинає проведення пілотного проекту в трьох регіонах: Донецькій та Полтавській областях та в м. Київ.

Представниками Фонду, Мінсоцполітики та Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації протягом 2016-2018 років проведено моніторингові візити до низки психоневрологічних інтернатів. За їх результатами в Донецькій області було відмічено наявність значних напрацювань щодо впровадження нових соціальних послуг та спроможність до їх реалізації, особливо було відмічено готовність та відкритість до вказаної реформи Слов’янського психоневрологічного інтернату, у зв’язку з чим зазначений інтернатний заклад було визначено учасником пілотного проекту щодо реформування системи інтернатних закладів.

Під час робочої зустрічі були обговорені основні цілі та завдання вищевказаного проекту та визначені послідовні кроки щодо реалізації пілотного проекту трансформації інтернатних закладів на найближчі 5 років.

Інші новини за темою