портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Рятувальники Донеччини отримали пожежно-рятувальну техніку та пожежно-технічне оснащення

Опубліковано 16 січня 2020 року, 12:37 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

16 січня за участю заступника голови Донецької обласної державної адміністрації Вадима Філашкіна, заступника голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслана Білошицького та керівництва Головного управління ДСНС України у Донецькій області відбулася церемонія передачі основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, спорядження та обладнання рятувальникам Донеччини.

Заступник очільника області передав від голови Донецької облдержадміністрації спецтехніку для рятувальників.

«Вважаю, що рятувальники Донеччини – найкращі спеціалісти своєї справи. Сподіваюсь, що ця техніка та спецодяг допоможе їм у виконанні професійних обов’язків. З 1 квітня 2020 року все це обладнання буде працювати на лінії розмежування, тому що в цьому році ми поставили перед собою важливу задачу з відновлення зруйнованих будівель, які постраждали під час бойових дій. Прагнемо до миру та розвитку. Разом переможемо! Слава Україні!», – зауважив Вадим Філашкін.

Рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення отримали спеціальний аварійно-рятувальні машини на базі шасі FORD RANGER, який призначений для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Даний автомобіль придбаний в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. 

У рамках реалізації проєкту безоплатної допомоги Уряду України від Уряду Китайської Народної Республіки рятувальники Донеччини отримали пожежну автодрабину та автомобільний кран, що будуть на озброєнні у 3-го Державного пожежно-рятувального загону та Аварійно-рятувального загону відповідно.  

У рамках реалізації Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 і 2021 роки за кошти обласного бюджету були придбані 2 автогідропідіймача, 82 комплекти спеціального одягу пожежного, півтори тисячі пожежних рукавів та 15 комплектів гірничорятувального альпіністського спорядження. 

Автогідропідіймачі отримали рятувальники м. Слов’янська та аварійно-рятувального загону. Пожежне та пожежно-технічне спорядження  буде розподілене між підпорядкованими підрозділами Головного управління ДСНС. 

Отримані техніка  та спорядження значно підвищать рівень  спроможності підпорядкованих підрозділів та ефективності під час аварійно-рятувальних робіт, а також ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.