портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Семеро школярів з Донеччини стали переможцями І етапу ХІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України»

Опубліковано 28 жовтня 2020 року, 15:40 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Семеро учнів закладів загальної середньої освіти Донецької області стали переможцями у І етапі ХІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України». 

У  цьому заході у вересні-жовтні 2020 року брали участь учні закладів освіти області віком від 12 до 18 років, які ведуть дослідницьку діяльність у наукових секціях комунального позашкільного навчального закладу «Донецька обласна Мала академія наук учнівської молоді». 

Виставка відбулася за номінаціями: електроніка та приладобудування; матеріалознавство та перспективні технології; інформаційно-телекомунікаційні системи та технології; екологія та ресурсозбереження; технічна творчість та винахідництво; робототехніка та робототехнічні системи. Усього на конкурс було представлено 19 проєктів від учнівської молоді міст Маріуполь, Покровськ, Краматорськ, Слов’янськ, Мирноград, Селидове, Торецьк та Мар’їнського, Мангушського районів.

Семеро учнів закладів загальної середньої освіти - Євгеній Іванов, Микола Красовський (Курахівський ліцей «Престиж» І-ІІІ ступенів (академічного спрямування) Мар’їнської районної ради); Марія Красноруцька, Артем Тертишник, Артем Литвиненко (КЗ «Маріупольський технічний ліцей» Маріупольської міської ради), Максим Міненко (Селидівська загальноосвітня гімназія Селидівської міської ради), Андрій Мєшков (Краматорська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №16 Краматорської міської ради), Георгій Перепелиця (Краматорський заклад загальної середньої освіти №22 з профільним навчанням імені Миколи Миколайовича Крупченка Краматорської міської ради), - стали переможцями у відповідних секціях. У листопаді 2020 року вони презентуватимуть науково-технічні проєкти у ІІ (всеукраїнському) етапі виставки-конкурсу.

З результатами І етапу ХІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України» можна ознайомитися на офіційному сайті комунального позашкільного навчального закладу «Донецька обласна Мала академія наук учнівської молоді».