портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Шановні представники засобів масової інформації!

Опубліковано 12 березня 2020 року, 15:21

Допуск журналістів на передові позиції у районі проведення операції Об’єднаних сил унормовано відповідно до законодавства України та з урахуванням практик провідних армій світу.

Тимчасові, епізодичні обмеження перебування осіб, не залучених до проведення ООС, встановлюються з урахуванням аргументованих ухвалених рішень командирів військових частин та пов’язані з безпекою операцій, зокрема ротаційними питаннями підрозділів, а також раптово виникаючою загрозою для життя як особового складу, так і цивільних осіб.

Рішення, які приймаються командирами різних рівнів безпосередньо у районах відповідальності потрібно поважати та не переводити в політичну площину.

Відповідно до абзацу 6 статті 9 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» визначено, що: «Втручання будь-яких осіб незалежно від посади в управління заходами із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях не допускається».

Командування Об'єднаних сил завжди відкрите до конструктивної співпраці зі ЗМІ для донесення об’єктивної інформації щодо протидії російській агресії та зі всією відповідальністю заявляє, що командирам підрозділів ОС делеговані всі права щодо застосування зброї по противнику в разі виникнення загрози життю особовому складу та цивільному населенню, а також виникнення загрози втрати нашої території.

Зброя застосовується адекватно, виходячи з характеру і ступеню загрози та з дотриманням відповідних міжнародних домовленостей. Наголошуємо на тому, що дії російсько-окупаційних військ не залишаються безкарними.

Командувач Об’єднаних сил

Генерал-лейтенант Володимир Кравченко