портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ще понад 3,5 мільйона гривень отримають мешканці Донеччини за житло, що було зруйноване внаслідок російської агресії

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 16:17

Позитивні рішення щодо 15 заявок на отримання виплати грошової компенсації постраждалим, житло яких було зруйновано внаслідок збройної агресії Російської Федерації, прийняли члени відповідної комісії Донецької облдержаміністрації 12 лютого.

Чергове засідання комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації відбулося у Донецькій облдержадміністрації під головуванням заступника очільника області Вадима Філашкіна.  Участь у роботі комісії взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники органів місцевого самоврядування та профільних міністерств.

Цього разу на розгляд комісії було спрямовано 16 заявок на отримання компенсацій. Відносно 15 з них було винесено позитивні рішення, ще стосовно однієї члени комісії дали роз’яснення щодо неможливості здійснення виплати компенсації. Загальна сума виплат за погодженими заявками складає понад 3,5 мільйони гривень. Компенсацію за зруйноване житло отримають мешканці населених пунктів, що розташовані поблизу лінії розмежування у Бахмутському, Ясинуватському, Мар’їнському та Волноваському районах.

«Окремо хочу звернутись до керівників населених пунктів поблизу лінії розмежування – ви маєте прискорити процедуру подання заявок на отримання компенсацій. Ми плануємо проводити засідання комісії кожні два тижні та у максимально стислі терміни надати компенсації постраждалим особам. Тому для нас надзвичайно важливим є збір та опрацювання заявок на місцях для подальшого розгляду на засіданнях комісії», - зазначив Вадим Філашкін.

Нагадуємо, що Урядом на засіданні 02 вересня 2020 року було прийнято постанову № 767 «Питання виплати грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації».

Компенсацію за зруйноване житло можуть отримати власники житла, максимальна сума компенсації складає 300,0 тис. грн.