портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Школярка з Донеччини з «Метеликом гарного настрою» перемогла на Всеукраїнському конкурсі «Я і мистецтво»

Опубліковано 26 листопада 2020 року, 16:59 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Вихованка Донецького обласного еколого-натуралістичного центру Аліна Лук’яненко перемогла у другій віковій категорії  на Всеукраїнському конкурсі з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва  «Я і мистецтво».

В умовах карантинних обмежень 30 жовтня у місті Луцьк творчим об’єднанням мистецьких та культурних ініціатив «Галерея Ідей» дистанційно проведено завершальний етап Всеукраїнського конкурсу з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва: «Я і мистецтво».

Від Донецької області виступила вихованка Донецького обласного еколого-натуралістичного центру Лук’яненко Аліна. Вона представила роботу «Метелик гарного настрою», виготовлену з природного матеріалу. Члени журі присвоїли Аліні Лук’яненко перше місце у другій віковій категорії.

Усього до участі у конкурсі долучились 210 учнів закладів освіти з Донецької, Київської, Волинської, Одеської, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської, Черкаської, Запорізької, Львівської, Тернопільської областей. Конкурс проводився за номінаціями декоративно-ужиткове мистецтво, образотворче мистецтво, живопис, графіка, колаж, скульптура, художне фото. Для створення робіт використовувалися техніки: масляний живопис, акварельна техніка, паперо-пластика, м’яка іграшка, вироби з природнього матеріалу у чотирьох вікових категоріях: I – 6-8 років, II – 9-15 років, III – 16-20 років, IV – від 20-ти років. 

Активність і зацікавленість дітей та молоді до подібних заходів свідчить про любов до природи рідного краю, шанобливе ставлення до оточуючого середовища, розвиває активну життєву позицію та креативність.