портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Сироті із Мирнограду вручили ключі від квартири

Опубліковано 30 листопада 2018 року, 15:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

30 листопада в Мирнограді заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз спільно з міським головою Олександром Брикаловим та керівництвом обласної та міської служби у справах дітей вручили ключі від квартири Дар’ї Гущіній, особі з числа дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Ігор Стокоз зазначив, що держава спрямовує достатню кількість коштів, аби забезпечити дітей-сиріт необхідним житлом.

«У минулому році 155 квартир, а в цьому 235, а наступного року планується ще більше. Державний бюджет на наступний рік виділяє 177 млн грн на закупівлю квартир і будинків сімейного типу. У цьому році було виділено 45,5 млн грн. Нам збільшили суму на закупівлю, аби саме такі, як Даша отримали житло. Тобто мета – забезпечити домівкою дітей-сиріт, які закінчують навчальний заклад, починають доросле життя в придатних умовах, створюючи нові сім’ї», – зауважив він.

Протягом року у Мирнограді планувалося видати ключі від 10 квартир дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування. Також готується для передачі власникам будинок сімейного типу.

Наразі всього у Донецькій області налічується 840 очіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком до 22 років.