портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Ситуація в контрольних пунктах в’їзду-виїзду в районі проведення операції Об’єднаних сил

Опубліковано 02 листопада 2018 року, 09:20 , Державна прикордонна служба України

Усі контрольні пункти в’їзду-виїзду на лінії розмежування в районі проведення операції Об’єднаних сил відкрились за осіннім графіком та працюють у штатному режимі.

За минулу добу через КПВВ прослідувало 38,8 тисяч осіб та 5,1 тисяч транспортних засобів:

«Майорське» – 8450 осіб та 1010 транспортних засобів;

«Мар’їнка» – 9250 осіб та 1800 транспортних засобів;

«Новотроїцьке» - 7460 осіб та 1470 транспортних засобів;

«Гнутове» – 3500 осіб та 830 транспортних засобів;

«Станиця Луганська» – 10170 осіб.

Сьогодні зранку в КПВВ на в’їзд та виїзд знаходилося така кількість  транспортних засобів:

 «Майорське» – 30/40; «Мар’їнка» – 0/50; «Новотроїцьке» – 35/40; «Гнутове» – 25/15.

Минулої доби військовослужбовці Донецького та Краматорського прикордонного загонів спільно з працівниками  фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил у КПВВ «Майорське» та  «Мар'їнка»  виявили у трьох випадках порушення правил переміщення через лінію розмежування товарів, серед яких смартфони, планшети, ноутбук та газова духова шафа на суму 60 тисяч  гривень. Товар вилучено представниками ДФС для прийняття відповідного правового рішення.

У КПВВ «Новотроїцьке» на в’їзд з ТОТУ прикордонники Донецького загону зупинили автомобіль, в багажному відділені якого виявлено шахтне обладнання (електродвигун та комплектуючі до нього) на загальну суму понад 1,2 мільйони гривень. Співробітниками ДФС на громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.204-3 КУпАП (Порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції).

Крім того, в КПВВ «Станиця Луганська» прикордонники Лисичанського загону за допомогою службового собаки, спеціально навченого на пошук наркотичної речовини, в ручній поклажі громадянина України виявили 200 пігулок препарату психотропної дії «Фенозепам». Громадянина та виявлений психотропний препарат передано співробітникам Нацполіції для подальшого процесуального оформлення.

Також через «Новотроїцьке» в напрямку тимчасово окупованої території України прослідувало 10 автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародної організації з міграції та ЮНІСЕФ. Автівки перевозили майже 70 тонн вантажу, серед якого одяг, медичне обладнання, індивідуальні комплекти для навчання, поліетиленові труби та гігієнічні набори.