портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Соцгуртожиток для дітей-сиріт у Донецькій області отримав комп’ютерну техніку

Опубліковано 25 червня 2020 року, 12:59 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Комунальний заклад «Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування» у Дружківці отримав комп’ютерну техніку завдяки участі  у проєкті «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді».

Проєкт  впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Німецького уряду та Німецького банку розвитку (KfW).  

Три комп’ютери-моноблоки були передані благодійником, з яким зв’язала Соцгуртожиток лідерка проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді» Іванна Ткач, для отримувачів послуг з метою організації і проходження ними онлайн-навчання задля підвищення компетенцій та рівня їх конкурентоспроможності на ринку праці України.

Нещодавно глава IBM Джинні Рометті (Ginni Rometty) написала лист президенту США Дональду Трампу, в якому заявила, що співробітникам IT не обов'язково здобувати вищу освіту, щоб займати високооплачувані посади, працюючи в сфері кібербезпеки, big data, когнітивістики, штучного інтелекту.  Багато провідних спеціалістів починали із самоосвіти: Ада Лавлейс (їй належить створення двійкового коду), Дональд Кнут («батько» аналізу та алгоритмів), відомий на весь світ Білл Гейтс (засновник компанії Microsoft) та багато інших.  Отже прагнення сиріт до навчання з програмування може обернутися для них стежиною вгору і поставити в один ряд із гучними іменами сучасної ІТ-сфери.

У зв’язку з тим, що теоретичний матеріал здебільшого можна вивчити за підручниками, які викладені англійською, хлопцям також було запропоновано пройти курси з англійської мови, які проводить досвідчений знавець мови, навчання у якого зголосився оплатити той же благодійник, що надав комп’ютери.