портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Співробітництво територіальних громад – дієвий інструмент розвитку територій

Опубліковано 08 листопада 2018 року, 11:18 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

7 листопада на базі Соледарської міської об’єднаної територіальної громади було проведено виїзний семінар на тему «Співробітництво громад» для представників об’єднаних територіальних громад області. У заході взяли участь представники департаменту розвитку базових галузей промисловості, Департаменту соціального захисту населення, департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, а також радник Донецького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Завідувач сектору інфраструктурного розвитку об’єднаних територіальних громад управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Олександр Агулов зазначив, що метою заходу є надання роз’яснень щодо практичної реалізації Закону України «Про співробітництво територіальних громад» з питань автомобільних пасажирських перевезень та соціального захисту.

Головний спеціаліст відділу організації автомобільних пасажирських перевезень управління розвитку транспортної інфраструктури департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Олексій Гоптар розповів про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, що проходить у межах території об’єднаної територіальної громади (міський чи приміський маршрут).

Начальник відділу соціального захисту та реабілітації інвалідів управління у справах пільгової категорії громадян Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Пермінова поінформувала присутніх щодо співробітництва з питання створення центру комплексної реабілітації осіб (дітей) з інвалідністю.

Підсумовуючи зустріч радник з питань регіонального розвитку Донецького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Артем Колодезний нагадав присутнім про можливості об’єднаних територіальних громад укладати договори про співробітництво територіальних громад.

Інші новини за темою