портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Стратегію розвитку майбутньої Торецької ОТГ втілили у форматі книги-розмальовки

Опубліковано 10 липня 2020 року, 12:55

Стратегію розвитку майбутньої Торецької об’єднаної територіальної громади до 2027 року втілили у форматі книги-розмальовки для майбутніх першокласників. 

Минулого року за організаційної та експертної підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру, що фінансується Європейським Союзом,  команда фахівців, місцевих активістів та однодумців працювали над розробкою Стратегії розвитку майбутньої Торецької ОТГ до 2027 року.

У  склад робочої групи увійшли представники громад, які в майбутньому об’єднаються в Торецьку об’єднану територіальну громаду, та спеціалісти Програми ООН із відновлення та розбудови миру Роман Власенко, національний консультант з питань стратегічного планування Олена Нижник, національний експерт із стратегічного планування, міжнародна експертка з питань інтеграції гендерних аспектів Дільбар Тураханова, національна консультантка із запровадження гендерних питань в регіональні та локальні стратегії розвитку Донецької, Луганської та Запорізької областей Юлія Гончар.

Як результат роботи громада має професійний аналіз соціально-економічної ситуації та дорожню карту втілення пріоритетів розвитку громади. З текстом стратегії можна ознайомитись за посиланням

А ще команда розробників підготувала для майбутніх першокласників авторську родинну розмальовку, яка дозволить малечі разом з батьками зазирнути в майбутнє Торецької ОТГ, дізнатися про плани розвитку й долучитися до втілення мрії про громаду.

Автор ідеї: військово-цивільна адміністрація міста Торецьк, ідеї ілюстрацій: вчителька образотворчого мистецтва ЗЗСО №8 Людмила Сорокіна, дизайн: Юлія Кнюпа, «Ательє візуальних конспектів», малюнок на обкладинці: «Кольоровий Торецьк», Анастасія Киреєва учениця Художньо-естетичної гімназії м. Торецьк. 

Експертну, організаційну та фінансову підтримку діяльності  громади здійснює  Програма ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

За матеріалами відділу внутрішньої та інформаційної політики військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області